Bazarghai 2013.08.03. 06:59

Open your Spirit!

     I'm still talking about the pálinka. Last sunday I reached the point when I could test the equipment. The test run was amaizing, I used some old sour cherry wine (hommade as well) to distillate ethanol. 71 degrees (or 142 proof) ethanol came out the machine! Now it's a bit modified, I built in an extra cooling jacket to the spirit tube, to cool down the condensated ethanol and reduce the loss of the precious liquid. The caldron is a former 50 litre beer keg, and everything is stainless, exept the condenser coil which is copper, to have more aromatic product. Then nothing else left, let the pictures talking...

Fénykép3242.jpg

Fénykép3243.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bazarghai.blog.hu/api/trackback/id/tr175443208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása