2013.08.03. 06:59
Open your Spirit!
I'm still talking about the pálinka. Last sunday I reached the point when I could test the equipment. The test run was amaizing, I used some old sour cherry wine (hommade as well) to distillate ethanol. 71 degrees (or 142 proof) ethanol came out the machine! Now it's a bit modified, I built in an extra cooling jacket to the spirit tube, to cool down the condensated ethanol and reduce the loss of the precious liquid. The caldron is a former 50 litre beer keg, and everything is stainless, exept the condenser coil which is copper, to have more aromatic product. Then nothing else left, let the pictures talking...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.